afbeeldingwesupportasustainablefuture

Sustainability assessments

logo-triodos
Bekijk hier

 Triodos Research for sustainable investment 

De beoordeling gebeurde op basis van milieu-, sociale en governance-criteria. Deze resultaten worden gebruikt voor Triodos Sustainable Investment Funds en Triodos Private Banking klanten.

Care Property Invest is door Triodos Research uitgekozen als duurzame belegging, waarbij de screening uitgevoerd is als onderdeel van het selectieproces voor de Triodos duurzame beleggingsfondsen, die zich richten op bedrijven die bijdragen aan duurzame ontwikkeling.

CO2- neutral headquarters – Reforestation and Conservation Project in Guatemala

Om de CO2-uitstoot van onze hoofdzetel te compenseren, besloot de Vennootschap om haar krachten te bundelen met het baanbrekende Belgische milieuadviesbureau CO2 Logic en in samenwerking met hen het global gecertificeerde klimaatproject in het Guatemalteekse nationale park ‘Sierra del Lacadón’ mee te ondersteunen. Het “Guatemala Reforestation and Conservation Project” focust op de implementatie van maatregelen om de ontbossing als gevolg van niet-duurzame landbouwtechnieken te verminderen, alsook de invoering van een beter lokaal bestuur om het land en de inheemse bevolking te beschermen. Dit resulteert in de vermindering van illegale praktijken in en rondom het park. Naast een vermindering in de uitstoot van broeikasgassen zal het project ook bijdragen aan:

  • Cultureel en gemeenschapsbehoud
  • De preventie van (verdere) milieuschade
  • De bescherming van de biodiversiteit
  • Een sterker lokaal bestuur