afbeeldingwesupportasustainablefuture

Sustainability assessments

logo-triodos
Voir ici

 Triodos Research for sustainable investment 

L’évaluation a été basée sur des critères environnementaux, sociaux et de gouvernement. Ces résultats sont utilisés pour les fonds d’investissement durable Triodos et les clients de Triodos Private Banking.
Care Property Invest a été sélectionnée par Triodos Research en tant qu’investissement durable. La sélection a été effectuée dans le cadre du processus de sélection des fonds d’investissement durable de Triodos, qui se concentrent sur les entreprises qui contribuent au développement durable.

CO2- neutral headquarters – Reforestation and Conservation Project in Guatemala

Om de CO2-uitstoot van onze hoofdzetel te compenseren, besloot de Vennootschap om haar krachten te bundelen met het baanbrekende Belgische milieuadviesbureau CO2 Logic en in samenwerking met hen het global gecertificeerde klimaatproject in het Guatemalteekse nationale park ‘Sierra del Lacadón’ mee te ondersteunen. Het « Guatemala Reforestation and Conservation Project » focust op de implementatie van maatregelen om de ontbossing als gevolg van niet-duurzame landbouwtechnieken te verminderen, alsook de invoering van een beter lokaal bestuur om het land en de inheemse bevolking te beschermen. Dit resulteert in de vermindering van illegale praktijken in en rondom het park. Naast een vermindering in de uitstoot van broeikasgassen zal het project ook bijdragen aan:

  • Cultureel en gemeenschapsbehoud
  • De preventie van (verdere) milieuschade
  • De bescherming van de biodiversiteit
  • Een sterker lokaal bestuur