Ontdek ons initiële investeringsprogramma van 2 000 flats

Serviceflats Invest, intussen omgedoopt tot Care Property Invest, realiseerde een investeringsprogramma van 2000 flats in opdracht van OCMW’s en caritatieve vzw’s.

Centraal stond de begeleiding en opvolging van het volledige project en alles wat daarbij kwam kijken, van een vroege opstartfase tot het uiteindelijke opleveren met de sleutel op de deur. Voor de initiatiefnemer volgden wij zo de gehele administratieve en contractuele rompslomp van bouwvergunning, aanbesteding, vorderingsstaten, nutsaansluitingen, infrastructuurwerken, enz. tijdens het volledige bouwtraject van nabij op. Dit garandeerde een zeer persoonlijke dossierbehandeling en een voortdurend overleg. Bovendien zagen wij tijdens de ganse looptijd van het project met speciale aandacht toe op beperking en beheersing van de uitgaven.

Met de realisatie van deze serviceflats kwamen wij tegemoet aan de groeiende behoeften van een nieuwe generatie ouderen die veel belang hechten aan een zo lang mogelijke zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Daartoe kunnen bewoners, indien gewenst, beroep doen op een groot dienstenaanbod. Bovendien verhoogden de nieuwste technologieën het comfort en de veiligheid van de oudere bewoners. Ten slotte besteedden wij, met een kritisch oog voor detail, zorg aan ontwerp en architectuur en was technische topkwaliteit absoluut prioritair.

Het OCMW of de vzw die met Serviceflats Invest een project van serviceflats oprichtte, kon daarvoor van de Vlaamse Gemeenschap een subsidie ontvangen en, zo gewenst, ook een tussenkomst voor de uitvoering van de nodige infrastructuurwerken rondom het project (artikel 64 van de Vlaamse Wooncode, voorheen artikel 80 van de Huisvestingscode).

In het investeringsprogramma van 2000 flats werden initieel 77 verschillende projecten opgenomen waarvoor het OCMW of de vzw een tussenkomst ontvangt van de Vlaamse Gemeenschap.

Hoe ziet zo’n project eruit?

 • gunstig gelegen in het centrum van de gemeente en meestal aansluitend bij een rusthuis of gesitueerd op een woonzorgcampus;
 • aantrekkelijke architecturale vormgeving;
 • zeer functionele flats die getuigen van een hoge technische kwaliteit;
 • de flats zijn uitgerust met
  • een uiterst comfortabele badkamer in kunststof,
  • een compacte maar volledig uitgeruste keuken,
  • een systeem van mechanische ventilatie,
  • een individueel domotica-systeem.

Enkele cijfers

Toestand Aantal
Gerealiseerd 76 projecten (1.988 flats)
chart_project2

Projectlocaties

Overzicht van alle gerealiseerde projecten binnen het investeringsprogramma van 2000 flats.

bottom_img_phone_3
Contact